Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2020 23:59 - Магичната сила на глухарчето
Автор: serien Категория: Други   
Прочетен: 1682 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 29.09.2020 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Глухарчето е наречено "часовникът на феите", защото неговите жълти цветове се отварят с първите слънчеви лъчи и угасват вечер, точно като по часовник.         Глухарчето е едно от първите, които цъфтят през пролетта и последното, което заспива през зимата.То чувствително ни моли да се запознаем с вътрешната си сила и да знаем кога да я използваме. Цветовете му се берат сутрин, корените наесен, защото корените, използвани повреме на цъфтежа не притежават същите качества. Животът трябва да премине своите метаморфози, да отгледа силата си и тогава да да я даде на останалите. Глухарчето е трансформатор. Разрежда уплътнената почва чрез отглеждане на дълбоки корени, създава микроклимат, който привлича земни червеи, чиято задача е да променя и подмладява почвата, извлича хранителни вещества и токсини на повърхността.    Глухарчето е магия, която нежно и категорично променя онези условия, които вече не обслужват неговата среда. Магията на глухарчето е магията на практичната, нежна и умишлена трансформация. И накрая, глухарчето е помощ за своята общност от растения, трансформирайки околната среда, за да могат да растат по-деликатните видове. Осигурява богатство от хранителни вещества на широк спектър от тревопасни и всеядни, осигурява на пчелите и други насекоми нектар, когато другите растения не могат да цъфтят. Това е растение, което ни моли да споделим енергията и себе си с нашите общности в усилията си да подхранваме света.

Предания, легенди, фолклор

Вплетени в сватбен букет, те са предназначени да носят късмет за младоженците. Когато глухарчетата се появяват в сънищата, се смята, че предвещават щастливи съюзи. Те също се считат за символи на надеждата, лятото и детството. Вярва се, че когато духнем бялата коронка на глухарчето, то разпръсква  мисли и привързаност към любим човек. Глухарчето показва и до колко сме обичани, ако всички семенца от него отлетят, то ние се радваме на голяма любов.

    Според Скот Канингам, автор на над тридесет книги за билки, глухарчето  увеличава психическите способности, когато се приема като чай. Чай от корените, приготвен на пара и поставени до леглото, ще извика същества от духовния свят и ще доведе в съня ви пророчески сънища. Глухарчето, засадено в  северозападния ъгъл на къщата, ще донесе добри поличби.

   В Библията се споменава, че  повреме на Тайната вечеря присъствала билка с горчив вкус, която била асоциирана с горчивия живот на Израелтяните в Египет. Коя е билката, не е уточнено, но мнозина вярват, че това е глухаречто, свързвайки неговата скромност със смиреността на Христос.

 

  Моля, харесайте моята facebook страница: вълшебни билки 




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dennis - Откъде черпите тази информация? ...
02.08.2020 23:39
Откъде черпите тази информация? Това е уникално и невероятно! :)
цитирай
2. serien - Отговор
03.08.2020 17:57
Здравейте, благодаря, че прочетохте текста ми.Информацията ми е от различни източници на английски, а също така и ит моите собствени наблюдения на това малко , скромно растение, което наред с всичко е и чудесна билка, много подценявана.Може да прочетете и другата ми статия за медицниските му ползи, ако ви интересува.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: serien
Категория: Други
Прочетен: 12118
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930